Brands
 
 


Untuk Pertanyaan Sahaja!

Sebarang iklan akan dipadam
Terima kasih.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Shopping Cart
0 items
 
Information
 
Quick Tracking
Order ID:
Email:
Track Now!
 
 

Dropship also available here. Kindly email to 
dropship@manjakucomel.com
for details.

manjaKUcomel 
(IP0328514-P)




 

  
019-570 2318
Pn. Aznie





We accept payment via : 








Clik here to track your parcel 


Payment before 11am
sent out - same working day

Payment after 11am
sent out - next working day

 



 

.
My Traffic Estimate

 

Cloth Pad - Complete Set

Cloth Pad - Complete Set
Click to enlarge
Price: RM165.00
Availability: 3
Model: Sweet n Cozy
Average Rating: Not Rated

Available Options:
Sabah/Sarawak:

Pad Kain - Pantyliner

Sesuai untuk kegunaan harian dan aliran ringan

 

Material 

Minky, Bamboo Fleece, Anti Bocor 

 

Ukuran

+-20cm (Panjang)

 


 

4 SEBAB KENAPA PAKAI PANTYLINER

 

1) Rasa bersih sepanjang hari

Pantyliner membantu anda rasa yakin dan bersih sepanjang hari terutama masa nak sembahyang

 

2) Keput!han

Ada wanita yang memakai pantyliner kerana keput!han. Keputihan berelebihan selalunya semasa waktu ovulasi (Subur) dan juga semasa mengandung kerana perubahan hormon.

 

3) Hari Berjaga-jaga

Kebanyakan wanita memakai pantyliner semasa dekat waktu "Piyed" sebagai langkah berjaga-jaga takut Cik "Piyed" tiba-tiba datang awal

 

4) Terkucil atau masalah kawalan buang air kecil (Incontinence)

Wanita yang mengalami masalah ini boleh terkucil bila batuk, bersin, ketawa, bersenam, mengangkat bebanan dan melakukan aktiviti yang berat.

 


 

CARA MENCUCI PAD KAIN WANITA

 

1) Senang aja nak cuci sebab kain Minky tidak tinggalkan kesan darah.

Gonyoh pad yang kotor dengan air paip biasa sampai air bilasan bersih. Kalau ada  kesan darah boleh rendam dengan air garam atau air sabun. Lepas tu boleh basuh macam biasa dengan tangan atau boleh di basuh dengan mesin basuh.

 

2)  Cloth Pantyliner untuk kegunaan harian (tiada darah) boleh  basuh macam basuh underwear. 

 

JANGAN basuh dengan air panas, kerana ia akan lekatkan lagi darah pada kain

JANGAN gunakan peluntur (bleach) & Pelembut (Softener)

JANGAN gunakan berus kerana akan cepat rosakan Pad Kain

Minky Cloth Pad Sweet n Cozy

 

Cara memakai Cloth Pad

1) Lipatkan bahagian "wing" ke luar seluar dalam dan butangkan supaya cloth pad tidak bergerak.

2) Di galakkan menukar setiap 3-4 jam mengikut "flow" anda supaya anda sentiasa selesa.

Atau jika anda mempunyai Heavy Flow dan pada kebiasaanya menukar setiap 2 jam, maka tukar setiap 2 jam mengikut kebiasaan.

3) Elakkan seluar dalam yang longgar supaya Cloth pad tidak bergerak dan mungkin akan kebocoran.

 


 

Minky Cloth Pad Sweet n Cozy

 

Cara memakai Cloth Pad

 

1) Lipatkan bahagian "wing" ke luar seluar dalam dan butangkan supaya cloth pad tidak bergerak.

2) Di galakkan menukar setiap 3-4 jam mengikut "flow" anda supaya anda sentiasa selesa.

Atau jika anda mempunyai Heavy Flow dan pada kebiasaanya menukar setiap 2 jam, maka tukar setiap 2 jam mengikut kebiasaan.

3) Elakkan seluar dalam yang longgar supaya Cloth pad tidak bergerak dan mungkin akan kebocoran.

 

Cara mencuci Cloth Pad 

1) Ia mudah di cuci kerana material Minky tidak meninggalkan kesan darah. Hanya perlu gonyoh dengan air paip biasa sehingga air bilasan bersih. Jika terdapat kesan darah boleh di rendam dengan air garam atau air sabun. Kemudian basuh seperti biasa dengan tangan atau boleh di basuh dengan mesin basuh.

2)  Cloth Pantyliner untuk kegunaan harian (tiada darah) boleh di basuh seperti pakaian biasa.

 

JANGAN basuh dengan air panas, kerana ia akan melekatkan lagi darah pada kain

JANGAN gunakan peluntur (bleach) Pelembut (Softener)

JANGAN gunakan berus kerana akan memendekan jangka hayat Cloth pad

 

Cara menyimpan Cloth Pad  yang kotor semasa waktu bekerja atau di luar.

 

1) Bilas sedikit atau basahkan pad yang kotor supaya darah tidak menjadi kering dan akan susah di basuh 

2) Lipatkan pad dan kemudian simpan didalam wet bag / waterproof bag / plastik bag

3) Cuci seperti biasa di rumah.

 

Ingin mencuba tapi masih tak yakin dan takut bocor?

1) Cubalah pantyliner dahulu atau pun semasa bukan heavy flow.

Atau

2) Jika anda bekerja, pakai cloth pad semasa di rumah atau hujung minggu

3) Jika anda sudah serasi dan yakin pakai lah cloth pad seperti biasa

 

 

 

 

 

 

 

 

"SUSAHLAH NAK PAKAI PAD KAIN KALAU BEKERJA"

 

Pertama dengar PAD KAIN mesti kita bayangkan, 

- Kalau kain tak bocor ke? 

- Selesa ke? 

- Macam mana nak tukar nak cuci di opis, nanti kotor berbau pulak. 

 

Sebenarnya siapa saja boleh pakai PAD KAIN. Orang yang bekerja, Suri Rumah atau pun masa pergi bercuti.

 

Pad Kain Wanita Sweet n Cozy menggunakan "Magic" fabrik yang dapat menyerap lebih banyak dan cepat jadi kita sentiasa rasa selesa walaupun sedang bekerja. Di bahagian dalam Pad Kain ni ada lagi 1 keping kain yang kalis air jadi tak perlu rasa takut dengan kebocoran. Tapi jangan pakai terlalu lama takut nanti terlebih penuh.

 

Cara-Cara Menyimpan Pad Kain Yang Kotor :

1) Bilas sedikit atau basahkan pad yang kotor supaya darah tidak menjadi kering dan akan susah di basuh 

2) Lipatkan pad dan kemudian simpan didalam wet bag / bag kalis air / plastik bag

3) Cuci seperti biasa di rumah.

 

Kebanyakan pelanggan kami adalah yang bekerja dan feedback yang kami terima PAD KAIN lagi tidak berbau berbanding pad pakai buang.

There are no additional images for this product.